Lords of Scandinavia præsenterer

Cerruti

1770 - 1881

I midten af 1700-tallet dukker navnet Cerruti op i den Italienske by Bienna, under termen “Arti et Negotij”, der betyder skrædder, på den kommunale liste over byens indbyggere. Familien har gennem adskillige generationer, cirka fra slutningen af 1700-tallet og frem til år 1881, arbejdet som vævere, enten i egne, selvstændige forretninger, eller i omkringliggende fabrikker. På denne måde akkumulerede familien den kulturelle og finansielle kapital, der skulle blive startskuddet på det moderne Cerruti eventyr.
Cerrutti heritage

1881-1940

Antonio Cerruti stifter sammen med sine to brødre og en fætter formelt Cerruti i 1881, hvorefter de køber deres første mølle ved Cervo floden i Italien, hvor virksomheden stadig opererer idag. Med et ønske om at udvikle innovative kvalitetstekstiler, får virksomheden for alvor vind i sejlene under 1. Verdenskrig, da Cerruti får til opgave at levere op mod 10.000 uniformer til det italienske millitær per anno.

1940-1951

Silvio Cerruti, Antonio Cerrutis ældste søn, driver forretningen med sin onkel Quintino. Under Silvios lederskab ekspanderer Cerruti til Europa og USA. Selvstændige skræddere rundt om i Europa begynder at handle stof hos Cerruti, men større, etablerede modehuse er også begyndt at få øjnene op for Cerrutis eksklusive tekstiler.

1951 og frem

Efter Silvios præmature død i 1951 tager Nino, Silvios ældste søn over. Til trods for, at han blot var 20 år på det tidspunkt, udviser Nino en unik æstetisk sensitivitet samt evne til at lede, som har gjort ham til et levende modeikon. Nino har gennem sit eksentriske lederskab gjort Cerruti til et af verdens fineste væverier. Resten er som man siger, historie.